Jadłospis

JADŁOSPIS

Data: 24-28.02.2020r.

PONIEDZIAŁEK

WTOREK

ŚRODA

CZWARTEK

PIĄTEK

I ŚNIADANIE

Herbatka 200ml

Polędwica z indyka 15g

Ser żółty 15g

Warzywa 20g

Pieczywo

Masło 15g

Mleko 200ml

Płatki kukurydziane 15g

Pasta z makreli 15g

Polędwica sopocka15g

Pieczywo

Masło 15g

Herbatka 200ml

Kiełbaska na gorąco 15g

Ser żółty 15g

Warzywa 20g

Pieczywo

Masło 15g

Mleko 200ml

Płatki 15g

Dżem 20g

Pieczywo

Masło 15g

Herbatka 200 ml

Kiełbaska żywiecka 10g

Twarożek 15g

Warzywa 20g

Pieczywo

Masło 15g

II ŚNIADANIE

Owoce

Owoce

Owoce

Owoce

Owoce

ALERGENY

Gluten, mleko

Gluten, mleko, jajka

Gluten, mleko

Gluten, mleko

Gluten, mleko

OBIAD

Koperkowa z ziemniakami 300ml

Spaghetti napoli 210g

Kompot wieloowocowy 200ml

Pomidorowa z makaronem 300ml

Mielony indyczy 80g

Ziemniaki 110g

Surówka z buraczków 60g

Kompot 200ml

Krupnik z kaszy 300ml

Leniwe z serem 210g

Kompot 200ml

Rosół z makaronem 300g

Udko pieczone 80g

Surówka z kapusty białej, marchwi i koperku 60g

Kompot 200ml

Barszcz ukraiński 300g

Filet rybny 80g

Ziemniaki 110g

Surówka z marchwi i jabłka 60g

Kompot 200 ml

ALERGENY

Mleko, gluten

Jajka, gluten, mleko

Gluten

Gluten, seler

Gluten, jajka, ryba

PODWIECZOREK

Kisiel owocowy

Chrupki kukurydziane

Sok pomarańczowy

Biszkopty

Jogurt owocowy

Bułka maślana

Galaretka owocowa

Ciasteczka

Miód

Chałka

ALERGENY

gluten

Gluten

Gluten